Současné problémy uplatňování Paktu stability a růstu v zemích eurozóny - Líkař, Tomáš; Karpová, Eva; Joklová, Kateřina, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce detailně popisuje a hodnotí vývoj Paktu stability a růstu od prvotních návrhů až po reformu provedenou na summitu v Bruselu v roce 2005, hledá důvody selhání původní verze Paktu a navrhuje možná řešení vzniklé situace. Značný prostor je rovněž věnován rozboru případů, kdy byly iniciovány sankční procedury, možným ekonomickým dopadům reformy a analýze makroekonomické situace v členských zemích EHMU.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; fiskální politika; bakalářské práce; fiscal policy; bachelor's theses