Vnitřní trh EU volný pohyb pracovních sil - Jánová, Lucie (2007)
Volný pohyb pracovních sil je základní svobodou vnitřního trhu. Práce popisuje historický vývoj této svobody a soustředí se také na současná specifika - tj.práva pracovníků, jejich sociální zabezpečení a omezení tohoto volného pohybu.Důraz je kladen na východní rozšíření a především na přechodná období pro pohyb pracovních sil a jejich zhodnocení. V druhé části jsou analyzovány pracovní trhy Rakouska a Velké Británie s cílem posoudit, jaké důvody vedly Rakousko k zavedení přechodných opatřeních a jaké jsou dopady volného pohybu pracovníků ve Velké Británii.