Vnitřní trh EU volný pohyb pracovních sil - Jánová, Lucie; Abrhám, Josef; Blahoutová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Volný pohyb pracovních sil je základní svobodou vnitřního trhu. Práce popisuje historický vývoj této svobody a soustředí se také na současná specifika - tj.práva pracovníků, jejich sociální zabezpečení a omezení tohoto volného pohybu.Důraz je kladen na východní rozšíření a především na přechodná období pro pohyb pracovních sil a jejich zhodnocení. V druhé části jsou analyzovány pracovní trhy Rakouska a Velké Británie s cílem posoudit, jaké důvody vedly Rakousko k zavedení přechodných opatřeních a jaké jsou dopady volného pohybu pracovníků ve Velké Británii.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Velká Británie; Rakousko; diplomové práce; Great Britain; Austria; master's theses