Strukturální fondy Evropské unie se zaměřením na infrastrukturu - Čáslavková, Věra (2007)
Diplomová práce pojednává o čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie do oblasti infrastruktury v České republice. Analyzuje Operační program Doprava, zřízený pro čerpání v programovém období 2007-2013 a rovněž postup čerpání v Operačním programu Infrastruktura pro období 2004-2006. V diplomové práci je využita případová studie konkétního projektu "Výstavba odbavovacího terminálu letiště Brno", což je příklad úspěšně dokočeného projektu OP Infrastruktura. Z příkladu jsou vyvozeny doporučení a závěry pro potenciální žadatele v oblasti infrastruktury.