Ekonomika zdravotnictví a zájmové skupiny - Jaklín, Jiří (2007)
Diplomová práce se v první řadě zabývá zájmovými skupinami ve zdravotnictví, jako jsou lékaři, farmaceutický průmysl či politici, a jejich vzájemnými interakcemi. Dále ve stručnosti popisuje některé národní systémy zdravotní péče včetně ČR a hledá v nich prvky významné pro interakci zájmových skupin. V poslední, více normativní části pak diskutuje možnosti zdravotních pojišťoven jako protiváhy partikulárním zájmům jednotlivých zájmových skupin.