Ekonomika zdravotnictví a zájmové skupiny - Jaklín, Jiří; Tegze, Miron, 1954-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce se v první řadě zabývá zájmovými skupinami ve zdravotnictví, jako jsou lékaři, farmaceutický průmysl či politici, a jejich vzájemnými interakcemi. Dále ve stručnosti popisuje některé národní systémy zdravotní péče včetně ČR a hledá v nich prvky významné pro interakci zájmových skupin. V poslední, více normativní části pak diskutuje možnosti zdravotních pojišťoven jako protiváhy partikulárním zájmům jednotlivých zájmových skupin.
Vedoucí práce: Miron Tegze
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; zdravotní pojišťovny; zájmové skupiny; zdravotnictví; diplomové práce; health insurance companies; interest groups; health service; master's theses