Geopolitický význam Sibiře a její reflexe v současném myšlení - Lišková, Libuše; Kratochvíl, Petr, 1975-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
TATO PRÁCE SE ZABÝVÁ GEOPOLITICKÝM POSTAVENÍM SIBIŘE. CÍLEM PRÁCE JE ZMAPOVAT POSTAVENÍ SIBIŘE V DNEŠNÍM SVĚTE A JEJÍ ZAHRANIČNĚ POLITICKÉ DŮSLEDKY. ZÁROVEŇ SE ZABÝVÁ VNÍMÁNÍM SIBIŘE A TO NEJEN V RUSKÉM MYŠLENÍ. POKLÁDÁ SI OTÁZKU, ZDA RUSKO JE STÁLE MACKINDEROVOU ?OSOU HISTORIE? ČI JEN BRZEZINSKÉHO ?ŠACHOVNICÍ? SVĚTA, VE KTERÉM SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ ROZHODUJÍ O MEZINÁRODNÍ POLITICE.
Vedoucí práce: Petr Kratochvíl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; Dálný východ; Rusko; diplomové práce; Far East; Russia; master's theses