Právo výkupu účastnických cenných papírů v české právní úpravě - Novotná, Erika; Kříž, Radim, 1965-; Chára, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce Právo výkupu účastnických cenných papírů v české právní úpravě je zaměřena na analýzu procesu vytlačení v té formě, kdy je zachována původní společnost a zbývající účastnické cenné papíry nabývá většinový akcionář. V první části je obsaženo obecné vymezení předpokladů předmětného institutu. Následuje kapitola věnována relevantní právní úpravě na komunitární úrovni. Těžiště práce tvoří rozbor právní úpravy práva výkupu v pojetí českého obchodního zákoníku. Čtvrtá část pojednává o ústavněprávních a ekonomických aspektech zkoumaného institutu. Cílem práce je primárně podrobná analýza české právní úpravy práva výkupu. Obsaženo je také srovnání se zahraniční právní úpravou.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; nabídky převzetí; diplomové práce; takeover offers; master's theses