Využití potenciálu mikroregionu Vlachova Březí pro rozvoj cestovního ruchu - Krejsová, Michaela (2007)
Práce hodnotí cestovní ruch v mikroregionu Vlachovo Březí. Nejprve představuje přírodní prostředí, do kterého je mikroregion zasazen. Rozebírá základní předpoklady pro cestovní ruch, jako jsou např. přírodní památky, movité památky, vybavenost materiálně technickou základnou, různé zvyky a kulturní akce konané v mikroregionu. Jsou zde představené jednotlivé obce, které mikroregion tvoří. Velmi zajímavá je SWOT analýza mikroregionu, ze které vyplývá, na co by se měly obce zaměřit, aby zvýšili svou atraktivitu pro cestovní ruch.