Úprava Evropské společnosti v komunitárním právu a ve vybraných státech EU - Lipková, Kristýna (2007)
Práce popisuje Evropskou společnost v komunitárním právu a hodnotí její smysl jako jednotné nadnárodní právní formy. Zaměřuje se také na popis jednotlivých právních úprav členských států a hledání rozdílnosti v těchto úpravách. Mezi vybranými členskými státy je Česká a Slovenská republika, Itálie a Španělsko.