Navigační systémy, analýza trhu technických řešení a ASW - Holan, Karel (2007)
Práce se zabývá problematikou technik, zařízení a služeb lokalizace mobilního objektu. Přináší přehled technických možností lokalizace a neavigace. Obsahuje analýzu trhu navigačních přístrojů v ČR založených na systému GPS. Přehled obchodních modelů založených na lokalizaci mobilního objektu. Dále obsahuje detailní analýzu trhu v oblasti služeb určení polohy motorových vozidel, faktické a cenové charakteristiky poskytovaných služeb a jejich porovnání.