Ocenění společnosti Pivovary Staropramen a.s. - Turková, Kateřina; Mařík, Miloš, 1947-; Raková, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti Pivovary Staropramen a.s. k 1. 1. 2006. V první části ocenění jsou uvedeny základní informace o společnosti, její minulost a současnost. Druhá část se týká finanční analýzy společnosti, pomocí které je posouzeno její finanční zdraví. Další část se zabývá strategickou analýzou, jejíž výsledkem je prognóza tržeb společnosti. Cílem čtvrté části ocenění je analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Výsledkem diplomové práce je ocenění společnosti provedené metodou DCF entity. Pro porovnání je rovněž vypočtena amortizační hodnota, která tvoří dolní mez ocenění.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; analýza; diplomové práce; analysis; master's theses