Dluhová teorie a politika centrální vlády - Bělková, Veronika; Pavelek, Petr; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se soustředí na problematiku dluhové teorie a politiky centrální vlády. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá různými přístupy ekonomických škol ke kreaci dluhu a jeho složení. Součástí je i osvětlení pojmů vztahujících se k dluhové problematice. Druhá kapitola je zaměřena na definici metodických přístupů, jež jsou v České republice používány. Pozornost je dbána především na vztah přístupu k dluhu z hlediska ESA 95 a EDP. Třetí kapitola se již soustředí na samotné časové řady vládního dluhu i vládního deficitu v letech 1995 - 2006. Zmíněn je i vliv podmíněných závazků státu a transformačních institucí na vládní dluh i na vývoj v ČR vůbec. Kapitola je uzavřena krátkým srovnáním vládních dluhů i deficitů v rámci EU.
Vedoucí práce: Petr Pavelek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses