Historie českých a československých peněz - Havlíček, Milan (2007)
Práce se zabývá vývojem peněz a měny na území českých/československých zemí. Snaží se poukázat na určité paralely i absurdity ve vývoji peněz na našem území. V souvislosti s prvotním rozvojem peněz je rovněž rozpracována jejich evoluce, způsob jejich odlišení od ostatních prostředků směny.