Postavení společnosti Pivovary Staropramen a.s. na trhu piva - Bolečková, Lenka (2007)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením finančního zdraví společnosti Pivovary Staropramen a.s. pomocí finanční analýzy. V rámci práce je provedena horizonatální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů a pomocí bonitních modelů je určeno finanční zdraví podniku. Práce dále sleduje celkový vývoj trhu piva v ČR a postvení sledované společnosti na daném trhu.Zvláštní kapitolu tvoří popis historie společnosti od jejího založení až do současnosti.