Boj proti terorismu v Evropské unii - Havelka, Martin; Druláková, Radka, 1973-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Záměrem této diplomové práce je analýza protiteroristické legislativy Evropské unie. Důraz je kladen zejména na období, které následovalo po útocích z 11. září 2001. Je podán rozbor a zhodnocení akčních plánů, strategií a nástrojů zaměřených na potírání terorismu. Kromě protiteroristické legislativy EU je zde také podána komparace protiteroristických politik a nástrojů ve Velké Británii a Španělsku. Text je také zaměřen na analýzu teroristických útoků na území EU, a to na útok z 11. března 2004 v Madridu, ze 7. a 21. července 2005 v Londýně a na letecký komplot z léta 2006 opět v Londýně. Útoky jsou analyzovány podle několika základních hledisek. V závěru jsou podána doporučení pro protiteroristické působení EU i jednotlivých členských států.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Španělsko; Velká Británie; terorismus; diplomové práce; Spain; Great Britain; terrorism; master's theses