Mezinárodní ochrana práv na označení - Doleželová, Alena (2007)
Práce se zabývá mezinárodní ochranou práv k ochranným známkám, označením původu a zeměpisným označením. Práce začíná obecným úvodem do práva duševního a průmyslového vlastnictví. První část práce se věnuje úpravě ochranných známek, označení původu a zeměpisných označení v ČR. Hlavní část práce se zabývá mezinárodním zápisem ochranných známek na základě Madridské dohody o mezinárodním zápisu ochranných známek a Protokolu k této dohodě a dále mezinárodním zápisem označení původu na základě Lisabonské dohody na ochranu označení původu a o jejich mezinárodním zápisu. Dále je popsán i způsob přihlašování ochranných známek do EU a přihlašování označení národní cestou.