Mezinárodní ochrana práv na označení - Doleželová, Alena; Jakl, Ladislav, 1933-2021; Špindler, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá mezinárodní ochranou práv k ochranným známkám, označením původu a zeměpisným označením. Práce začíná obecným úvodem do práva duševního a průmyslového vlastnictví. První část práce se věnuje úpravě ochranných známek, označení původu a zeměpisných označení v ČR. Hlavní část práce se zabývá mezinárodním zápisem ochranných známek na základě Madridské dohody o mezinárodním zápisu ochranných známek a Protokolu k této dohodě a dále mezinárodním zápisem označení původu na základě Lisabonské dohody na ochranu označení původu a o jejich mezinárodním zápisu. Dále je popsán i způsob přihlašování ochranných známek do EU a přihlašování označení národní cestou.
Vedoucí práce: Ladislav Jakl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses