Zakladatelský finanční plán - Nedvěd, Petr (2007)
Diplomová práce hodnotí finanční situaci vznikající společnosti. V teoretické části jsou popsány základní účetní výkazy společnosti (rozvaha, výkaz zisků a ztrát a výkaz cash flow) a postup finanční analýzy. Praktická část se věnuje prvním třem rokům existence společnosti. Je zde uvedena volba právní formy podnikání a analýza nákladů a výnosů. Na základě poměrových ukazatelů likvidity, aktivity, zadluženosti a výnosnosti vypočítaných z údajů získaných z účetních výkazů je zde analyzována finanční situace a vývoj společnosti.