Zakladatelský finanční plán - Nedvěd, Petr; Svobodová, Ivana, 1969-; Vávrová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce hodnotí finanční situaci vznikající společnosti. V teoretické části jsou popsány základní účetní výkazy společnosti (rozvaha, výkaz zisků a ztrát a výkaz cash flow) a postup finanční analýzy. Praktická část se věnuje prvním třem rokům existence společnosti. Je zde uvedena volba právní formy podnikání a analýza nákladů a výnosů. Na základě poměrových ukazatelů likvidity, aktivity, zadluženosti a výnosnosti vypočítaných z údajů získaných z účetních výkazů je zde analyzována finanční situace a vývoj společnosti.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses