Vliv válek a ozbrojených konfliktů na ekonomiku Izraele - Burdová, Michaela (2007)
Diplomová práce se zabývá vlivem hlavních válek a ozbrojených konfliktů na ekonomiku státu Izrael od jeho vzniku v roce 1948 až po současnost. Jejím cílem je stručně popsat ekonomický vývoj Izraele, dát ho do souvislosti s jednotlivými konflikty a pokusit se odpovědět na základní otázky ? jaké jsou negativní a jaké pozitivní vlivy těchto konfliktů na ekonomiku Izraele a které z těchto vlivů převažují.