Vliv válek a ozbrojených konfliktů na ekonomiku Izraele - Burdová, Michaela; Volenec, Otakar; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá vlivem hlavních válek a ozbrojených konfliktů na ekonomiku státu Izrael od jeho vzniku v roce 1948 až po současnost. Jejím cílem je stručně popsat ekonomický vývoj Izraele, dát ho do souvislosti s jednotlivými konflikty a pokusit se odpovědět na základní otázky ? jaké jsou negativní a jaké pozitivní vlivy těchto konfliktů na ekonomiku Izraele a které z těchto vlivů převažují.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; ekonomický růst; Izrael; diplomové práce; economic development; Israel; master's theses