Pakt stability a růstu a jeho transformace - Pometlová, Marta; Jakš, Jaroslav, 1937-; Konečný, Čestmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá Paktem stability a růstu, sleduje jeho vývoj v čase a popisuje jeho kladné a stinné stránky. V úvodu práce je popsán postup při vytváření Hospodářské a měnové unie tak, aby bylo zřejmé pozadí při postupném směřování k Paktu stability a růstu. Vývoj Paktu je sledován od ustanovení článku 104c SES, přes německý návrh na Pakt stability a samotný Pakt stability a růstu. Důraz je kladen na popis situace v členských zemích EU, která vedla k reformě Paktu. V závěru se objevuje zmínka o významu Paktu pro Českou republiku po jejím přistoupení k EU a zejména pak po jejím budoucím přijetí eura.
Vedoucí práce: Jaroslav Jakš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; euro; veřejné finance; diplomové práce; euro; public finance; master's theses