Hospodářské vztahy ČR a Rakouska s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Landová, Lucie (2007)
Diplomová práce se zabývá hospodářskými vztahy mezi Českou republikou a Rakouskem. Důraz je kladen na obecnou a ekonomickou charakteristiku současného Rakouska, vývoj vzájemných vztahů ČR a Rakouska, bilaterální zahraniční obchod, pozornost je věnována též problematice přímých zahraničních investic. Definovány jsou hlavní perspektivy vzájemných hospodářských vztahů, uvedeny jsou 2 příklady z reálného podnikatelského prostředí. V neposlední řadě práce srovnává české a rakouské obchodní i kulturní zvyklosti a definuje shodné a odlišné znaky obou kultur. V závěru jsou stručně shrnuty nejdůležitější poznatky a východiska pro další vývoj vzájemných česko-rakouských vztahů.