Hospodářské vztahy ČR a Rakouska s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Landová, Lucie; Müllerová, Františka, 1948-; Šíma, MIlan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá hospodářskými vztahy mezi Českou republikou a Rakouskem. Důraz je kladen na obecnou a ekonomickou charakteristiku současného Rakouska, vývoj vzájemných vztahů ČR a Rakouska, bilaterální zahraniční obchod, pozornost je věnována též problematice přímých zahraničních investic. Definovány jsou hlavní perspektivy vzájemných hospodářských vztahů, uvedeny jsou 2 příklady z reálného podnikatelského prostředí. V neposlední řadě práce srovnává české a rakouské obchodní i kulturní zvyklosti a definuje shodné a odlišné znaky obou kultur. V závěru jsou stručně shrnuty nejdůležitější poznatky a východiska pro další vývoj vzájemných česko-rakouských vztahů.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses