Kořeny násilí v kolumbijské společnosti ve 20. století - Bílá, Kateřina; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Němec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce zkoumá příčiny násilí v Kolumbii především ve 20. století. Zabývá se socioekonomickými podmínkami země a postavením politických stran a jejich vlivem na společnost, důraz je kladen i na možnost aktivní participace obyvatel na politickém životě. Definuje jednotlivá období násilí a hledá u nich možné kořeny konfliktů. Větší pozornost zaměřuje na válku dosud probíhající, určuje její charakter a aktéry, zmiňuje její historii i současný vývoj.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; politické strany; konflikty; násilí; Kolumbie; diplomové práce; political parties; conflicts; violence; Colombia; master's theses