Oceňovanie nehnuteľností ako zástavy hypotečného úveru - Ondis, Jozef (2007)
Práce se zabývá oceňováním nemovitostí pro účely zástavy hypotečního úvěru. V úvodu analyzuje aktuální stav hypotečního financování v ČR a situaci na trhu nemovitostí. Popisuje základní přístupy k oceňování nemovitostí. Pojednává o vztahu zástavní hodnoty a ceny obvyklé. Jádro pak tvoří aplikace a hodnocení jednotlivých metoda a postupů užívaných v praxi. V závěru se krátce věnuje životnosti staveb a s tím souvisejícím stanovením opotřebení.