Oceňovanie nehnuteľností ako zástavy hypotečného úveru - Ondis, Jozef; Jurečka, Jan, 1935-; Novák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá oceňováním nemovitostí pro účely zástavy hypotečního úvěru. V úvodu analyzuje aktuální stav hypotečního financování v ČR a situaci na trhu nemovitostí. Popisuje základní přístupy k oceňování nemovitostí. Pojednává o vztahu zástavní hodnoty a ceny obvyklé. Jádro pak tvoří aplikace a hodnocení jednotlivých metoda a postupů užívaných v praxi. V závěru se krátce věnuje životnosti staveb a s tím souvisejícím stanovením opotřebení.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; oceňování nemovitostí; diplomové práce; real property valuation; master's theses