Reverzní aukční systémy - Špaňhel, Dan; Jandoš, Jaroslav; Čech, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast reverzních aukčních systémů. Reverzní aukce přinášejí reálné a významné úspory v oblasti cen nakupovaného zboží a služeb, snižují transakční náklady, potlačují možnou korupci. Teoretická část diplomové práce se zaměřuje na definici samotné aukce, popisuje elektronické reverzní aukce a také multikriteriální reverzní aukce. Zabývá se vlivem české legislativy na oblast reverzních aukcí. Popisuje průběh a účastníky reverzní aukce, výhody a nevýhody reverzních aukčních systémů a způsoby plateb za jejich využívání. Zaměřuje se i na bezpečnostní rizika při provozování reverzních aukčních systémů. Na závěr přináší přehled dostupných reverzních aukčních systémů na českém trhu a částečně také v zahraničí. Praktickou část tvoří podnikatelský záměr, který popisuje vznik nového reverzního aukčního systému Profitus.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; aukce; diplomové práce; auctions; master's theses