Udržitelný rozvoj cestovního ruchu a jeho uplatňování ve vybraných regionech - Plzeňsko - Velická, Ilona; Indrová, Jarmila; Krejčová, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce pojednává o udržitelném rozvoji cestovního ruchu a jeho uplatňování v regionu Plzeňský kraj. Cílem je osvětlit samotný pojem udržitelný rozvoj, analyzovat situaci cestovního ruchu v Plzeňském kraji, identifikovat jeho přínosy i negativními vlivy a následně navrhnout řešení této problematiky ve vymezené oblasti. Při hodnocení této destinace lze bez nadsázky konstatovat, že se jedná o oblast značně zajímavou a bezpochyby vhodnou pro realizaci cestovního ruchu, neboť oplývá velkým množstvím kulturně-historických i přírodních atraktivit a hodí se k návštěvě prakticky během celého roku ? od jara do zimy má turistům co nabídnout.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; cestovní ruch; diplomové práce; tourism; master's theses