Právní úprava obchodních společností v komunitárním právu - Čiháková, Šárka (2007)
Práce se zabývá právní úpravou obchodních společností v rámci komunitárního práva. Cílem je přinést ucelený přehled jejích pramenů, cílů a metod přibližování právních řádů členských států. Těmito metodami jsou harmonizační tendence prováděná prostřednictvím směrnic, unifikace nových nadnárodních forem podnikání a institut vzájemného uznávání společností. Důraz je kladen i na historii práva společností, jeho budoucí vývoj a rozsudky Evropského soudního dvora. Nechybí ani nastínění procesu transformace komunitárního práva do národních právních řádů některých členských států.