Právní úprava obchodních společností v komunitárním právu - Čiháková, Šárka; Pavlok, Jan; Lukášek, Libor, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá právní úpravou obchodních společností v rámci komunitárního práva. Cílem je přinést ucelený přehled jejích pramenů, cílů a metod přibližování právních řádů členských států. Těmito metodami jsou harmonizační tendence prováděná prostřednictvím směrnic, unifikace nových nadnárodních forem podnikání a institut vzájemného uznávání společností. Důraz je kladen i na historii práva společností, jeho budoucí vývoj a rozsudky Evropského soudního dvora. Nechybí ani nastínění procesu transformace komunitárního práva do národních právních řádů některých členských států.
Vedoucí práce: Jan Pavlok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; evropské právo; diplomové práce; European law; master's theses