Finanční analýza organizace Správa železniční dopravní cesty, státní organizace - Kužvardová, Pavla; Holečková, Jaroslava; Kraus, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce na základě provedené finanční analýzy organizace Správa železniční dopravní cesty, s.o. hodnotí její finanční zdraví během sledovaného období 2003 - 2005. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část vymezuje pojem, význam a použití finanční analýzy, vysvětluje důležitost finanční analýzy, popisuje základní používané metody finanční analýzy se zaměřením na ty, které jsou následně aplikovány v části praktické. Praktická část začíná stručnou charakteristikou organizace a následuje samotná finanční analýza SŽDC. Nakonec je provedeno souhrnné hodnocení finanční situace SŽDC pomocí vybraných bonitních a bankrotních modelů.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses