Právní aspekty fungování klastru - Sobotíková, Martina (2007)
V úvodu diplomové práce jsou definovány klastry a popsán jejich vznik a pricipy fungování. Cílem práce je zanalyzovat právní formy, které přicházejí v úvahu pro klastry v České republice a vymezit soutěžně - právní limity jejich fungování v kontextu hospodářské soutěže. Uvedeny jsou i příklady nejúspěšnějších klastrů ve světě i v České republice. V závěru je popsána případová studie zakládání informačně - technologického klastru.