Právní aspekty fungování klastru - Sobotíková, Martina; Švarc, Zbyněk, 1950-; Procházka, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
V úvodu diplomové práce jsou definovány klastry a popsán jejich vznik a pricipy fungování. Cílem práce je zanalyzovat právní formy, které přicházejí v úvahu pro klastry v České republice a vymezit soutěžně - právní limity jejich fungování v kontextu hospodářské soutěže. Uvedeny jsou i příklady nejúspěšnějších klastrů ve světě i v České republice. V závěru je popsána případová studie zakládání informačně - technologického klastru.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; konkurence; hospodářská soutěž; diplomové práce; competition; master's theses