Inovační politika Rakouska - Tesařová, Anna (2007)
Předmětem zkoumání této diplomové práce je inovační politika Rakouska, jež představuje důležitý nástroj napomáhající zvýšení mezinárodní konkurenceschopnosti země. Východisko práce tvoří analýza vybraných ukazatelů inovační výkonnosti Rakouska a zhodnocení jeho postavení v rámci ostatních evropských států. Hlavní část pak zachycuje organizaci rakouské inovační politiky a principy jejího fungování včetně uvedení používaných nástrojů.