Diagnostika obchodní firmy podle základních účetních výkazů - Košárek, Zdeněk (2007)
Práce analyzuje finanční zdraví mobilního operátora T-Mobile na základě rozvahy, výsledovky a výkazu cash-flow z let 2000 ? 2005 a podává tak základní obraz finanční situace společnosti. V diagnostice firmy je zahrnuta horizontální a vertikální analýza zmíněných účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů (rentability, likvidity a aktivity), bankrotní a bonitní modely a závěrečné srovnání vypočtených ukazatelů s dalšími dvěma mobilními operátory ? O2 a Vodafone.