Automobil v podnikání - Smolíková, Jana (2007)
Tato práce pojednává o automobilu v podnikání. Práce zahrnuje informace z několika oblastí, které se navzájem ovlivňují a které jsou vymezeny zákony o podmínkách provozu na pozemních komunikacích, dani silniční, dani z přidané hodnoty, účetnictví a daních z příjmů. Práce se zabývá vozidly obecně a jejich tříděním, silniční daní, situací, kdy je automobil zařazen v obchodním majetku a automobilem v obchodním majetku nezařazeným.