Finanční analýza podniku Škoda Auto, a.s. - Vajtrová, Renáta (2007)
Cílem práce je zjistit a vyhodnotit finanční situaci podniku Škoda Auto, a.s. V teoretické části se zabývám významem finanční analýzy, věnuji se problematice absolutních a poměrových ukazatelů, bilančním pravidlům či pracovnímu kapitálu. Zmiňuji i modely predikce finanční tísně, zaměřuji se na Du Pontovu analýzu ukazatelů rentability a na analýzu finanční páky. Nechybí ani metodika výpočtu ukazatele EVA či SWOT analýza. V praktické části jsou čtenáři krátce seznámeni se společností Škoda Auto, a to její historií. Především jsou zde ale výše zmíněné teoretické poznatky aplikovány do praxe. V závěru jsou shrnuty výsledky celé finanční analýzy, a je tak posouzena komplexní finanční situaci podniku.