Finanční analýza podniku Škoda Auto, a.s. - Vajtrová, Renáta; Vávrová, Hana, 1970-; Komínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je zjistit a vyhodnotit finanční situaci podniku Škoda Auto, a.s. V teoretické části se zabývám významem finanční analýzy, věnuji se problematice absolutních a poměrových ukazatelů, bilančním pravidlům či pracovnímu kapitálu. Zmiňuji i modely predikce finanční tísně, zaměřuji se na Du Pontovu analýzu ukazatelů rentability a na analýzu finanční páky. Nechybí ani metodika výpočtu ukazatele EVA či SWOT analýza. V praktické části jsou čtenáři krátce seznámeni se společností Škoda Auto, a to její historií. Především jsou zde ale výše zmíněné teoretické poznatky aplikovány do praxe. V závěru jsou shrnuty výsledky celé finanční analýzy, a je tak posouzena komplexní finanční situaci podniku.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; pracovní kapitál; diplomové práce; working capital; master's theses