EAFRD, Záměr výstavby bioplynové stanice - Dvořáková, Zdeňka (2007)
Diplomová práce obsahuje informace o přínosech a perspektivách bioplynových stanic v zemědělství. Zprostředkovává čtenářům údaje o možnostech realizace výstaveb bioplynových stanic za spoluúčasti EU, přibližuje proces žádosti o dotaci v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období 2007 -2013, prokazuje ekonomickou efektivnost těchto projektů a poskytuje návod pro vypracování projektu jako klíčové obligatorní přílohy žádosti o dotaci.