Příprava, rozpočtování a financování zakázek ve stavební firmě - Dvořáková, Zdeňka (2007)
Práce poskytuje ucelený pohled na problematiku sestavování stavebních rozpočtů (nabídkový, slepý, kontrolní, revizní, souhrnný rozpočet) a popisuje další činnosti s vyhotovením stavebního díla bezprostředně spjaté - postup při výběrovém řízení, při zadání veřejné zakázky, způsoby zajištění investora (bankovní záruka, bankovní příslib, hotovost), uzavření smlouvy o dílo, finanční aspekty smlouvy o dílo, fakturace stavebních prací. Na příkladu stavební firmy HOCHTIEF CZ a. s. byla provedena praktická analýza daného procesu.