Příprava, rozpočtování a financování zakázek ve stavební firmě - Dvořáková, Zdeňka; Valach, Josef, 1933-2025; Křivská, Romana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce poskytuje ucelený pohled na problematiku sestavování stavebních rozpočtů (nabídkový, slepý, kontrolní, revizní, souhrnný rozpočet) a popisuje další činnosti s vyhotovením stavebního díla bezprostředně spjaté - postup při výběrovém řízení, při zadání veřejné zakázky, způsoby zajištění investora (bankovní záruka, bankovní příslib, hotovost), uzavření smlouvy o dílo, finanční aspekty smlouvy o dílo, fakturace stavebních prací. Na příkladu stavební firmy HOCHTIEF CZ a. s. byla provedena praktická analýza daného procesu.
Vedoucí práce: Josef Valach
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; smlouva o dílo; diplomové práce; contracts for work and labor; master's theses