Polské politické strany a jejich vztah k procesu evropské integrace - Hekerlová, Silvie; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Petříček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2005)
Práce se zabývá analýzou polské politiky ve vztahu k polskému členství v Evropské unii. Snahou je vymezit způsob, jakým se politické strany vymezují vůči EU, a dále otázky, které jsou klíčové z hlediska jejich profilace ve vztahu k EU. Vymezené otázky jsou zasazeny do hlubšího kontextu vývoje polského politického a stranického systému i analýzy klíčových otázek ve vztahu politiky Polska vůči EU.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; evropská integrace; politický systém; politické strany; Polsko; diplomové práce; European integration; political system; political parties; Poland; master's theses