Řízení, financování a vymáhání pohledávek ve společnosti Animalco a.s. - Beránková, Michaela (2007)
Hlavním cílem této práce je detailně vymezit oblast řízení pohledávek. V teoretické části jsou analyzovány prvky řízení, tedy financování, zajištění a vymáhání pohledávek, a navžena základní pravidla pro jejich aplikaci v podniku. V praktické části je následně proveden rozbor jednotlivých prvků na konkrétním příkladu akciové společnosti. Největší pozornost je přitom věnována jedné z forem zajištění pohledávek, a sice jejich pojištění. Dále je hodnocen vývoj a dopad pohledávek na majetkovou a finanční strukturu společnosti.