Řízení, financování a vymáhání pohledávek ve společnosti Animalco a.s. - Beránková, Michaela; Valach, Josef, 1933-2025; Hruboň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Hlavním cílem této práce je detailně vymezit oblast řízení pohledávek. V teoretické části jsou analyzovány prvky řízení, tedy financování, zajištění a vymáhání pohledávek, a navžena základní pravidla pro jejich aplikaci v podniku. V praktické části je následně proveden rozbor jednotlivých prvků na konkrétním příkladu akciové společnosti. Největší pozornost je přitom věnována jedné z forem zajištění pohledávek, a sice jejich pojištění. Dále je hodnocen vývoj a dopad pohledávek na majetkovou a finanční strukturu společnosti.
Vedoucí práce: Josef Valach
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses