Technologie Microsoft SharePoint v podnikové praxi - Kapitán, Petr (2007)
Cílem této práce je představení a zhodnocení přínosů technologií Microsoft SharePoint. Stěžejními produkty jsou zde Windows SharePoint Services a jejich nadstavba Microsoft Office SharePoint Portal Server. Popsána je základní architektura, základní stavební prvky, webové části, principy bezpečnosti nebo možnosti vyhledávání a customizace. Samostatná kapitola je věnována i možnostem vývoje webových aplikací na platformě SharePoint.