Analýzy trhu Business Intelligence - Závodný, Martin (2007)
Cílem diplomové práce je vytvoření uceleného přehledu trhu Business Intelligence (BI). V úvodní části jsou uvedeny obecné principy technologie Business Intelligence. Následuje analytická část, zabývající se poptávkou a nabídkou na trhu BI v ČR a ve světě. Další část je věnována aplikačním oblastem a službám BI. Poté následuje analýza BI nástrojů, v rámci níž je trh nástrojů rozdělen do čtyř segmentů ? databáze, nástroje datové integrace, pokročilé analytické nástroje a řešení pro data mining. V závěrečné části je uveden přehled trendů týkajících se trhu a využití Business Intelligence v podnikové praxi. V příloze jsou shrnuty některé významné dodavatelské subjekty působící na českém trhu.