Možnosti přeshraniční spolupráce v Karlovarském kraji - Jambor, Stanislav (2007)
Předmětem diplomové práce je analýza přeshraniční spolupráce v Karlovarském kraji. Práce je rozčleněna do pěti kapitol. První kapitola obsahuje socioekonomickou analýzu Karlovarského kraje s identifikací jeho největších problémů. Druhá kapitola se věnuje přeshraniční spolupráci uskutečňované do roku 2006. Jsou zde zmíněny programy CBC Phare a INTERREG IIIA. Třetí kapitola se věnuje novému programovacímu období a konkrétně operačním programům přeshraniční spolupráce. Ve čtvrté kapitole jsou srovnány cíle minulých a současných programů přeshraniční spolupráce. Pátá kapitola je věnována možnostem přeshraniční spolupráce v Karlovarském kraji ve vybraných oblastech.