Edvard Beneš a československo-německé vztahy - Holeček, Jan; Rataj, Jan, 1951-; Veselý, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá reinterpretací československých dějin zejména podle sudetoněmeckého revizionistického vzoru. Zabývá se tím, kdo ze současných českých autorů tento pokřivený mediální obraz hlásá, na koho tito autoři navazují a do jaké míry se jejich pohled vzdaluje realitě. Protože každý mýtus týkající se Edvarda Beneše a česko(slovensko)-německých vztahů má svůj historický kořen, analyzuje tato práce i historické pozadí první Československé republiky. Ze současných témat se práce zabývá vstupem ČR do EU a novými strategiemi Sudetoněmeckého landsmanšaftu v rámci evropského integračního procesu.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; odsun; právo na sebeurčení; diplomové práce; population transfers; right of self-determination; master's theses